Захваљујући средствима обезбеђеним на конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине, општина  Темерин почела је са реконструкцијом саобраћајнице ка гробљу у Бачком Јарку. Укупна уговорена вредност инвестиције изности  6.533.588,40 динара. Управа за капитална улагања АП Војводине је на јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре доделила 5.874.717,10 динара за реализацију пројекта, док је остатак средстава обезбеђен из општинског буџета. Извођење радова поверено је фирмама ДОО „Пут-инвест ПЗП“ из  Бачког Петровца и ДОО „Пут-инвест“ из Сремске Каменице.

Новоизграђени кабинет за ветерину и сточарство СППШ „Стеван Петровић Бриле“ у Руми свечано је данас отворен у присуству министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, министра пољопривреде и заштите животне средине Бранислава Недимовића, потпредседника Покрајинске владе Ђорђа Милићевића, директора Управе за капитална улагања АП Војводине Недељка Ковачевића и председника општине Рума Слађана Манчића.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, положили су данас камен темељац за изградњу нове зграде Завода за хитну медицинску помоћ у Новом Саду која ће, како је планирано, бити саграђена за само годину дана, на углу Улице Илариона Руварца и Булевара патријарха Павла. Укупна уговорена вредност радова је 409.679.847,91 динара, а пројекат изградње финансира Град Нови Сад и Управа за капитална улагања АП Војводине, која је за реализацију овог пројекта определила 204.839.923,95 динара на јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области здравствене заштите.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине посетили су данас општину Беочин, где је са представницима локалне самоуправе разговарано о развојним пројектима општине. Циљ заједничког састанка представника Покрајинске владе и беочинске управе јесте припрема заједничких пројеката, који ће допринети локалном развоју, а за које би средства била обезбеђена из више извора.

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић учествовао је данас на конференцији „Заштита животне средине“, која се одржава у оквиру 6. Међународних дана енергетике и инвестиција у Новом Саду. На панелу „Управљање водама“, директор Управе је говорио о финансирању и суфинансирању пројеката у области водоснабдевања и заштите вода.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, обишли су данас Основну школу „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима, у којој почињу радови на завршетку фискултурне сале и отворених спортских терена. Након обиласка школе, у обраћању медијима, Игор Мировић је рекао да је Покрајинска влада, на једној од претходних седница, усвојила вишегодишњи план обнове предшколских установа, основних и средњих школа, домова ученика и других објеката у систему образовања на територији АП Војводине.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић уручили су данас у Покрајинској влади уговоре представницима градова, општина и здравствених институција, који су остварили право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине. Укупан износ додељених средстава је 1.404.436.320,оо динара и тај износ добиће 39 општина и 11 институција за реализацију 68 пројеката.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, на данашњем састанку у Покрајинској влади, разговарали су о даљој реализацији пројеката у области друмског и железничког саобраћаја на територији АП Војводине, договорених на заједничкој седници Владе Републике Србије и Покрајинске владе. Састанку је присуствовао и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

Управа за капитална улагања АП Војводине објавила је данас седам јавних конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката на територији АП Војводине у области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, предшколског и основног образовања, здравствене заштите, спорта и културе, за које је обезбеђено укупно 1.420.000.000,00 динара.

Kontakt telefon - Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine
Контакт телефон: 021-488-1787
Контакт: Контактирајте нас!
Адреса: Блвр М. Пупина 16, Нови Сад